Årets Planteinnredning 2019

Da er det tid for å stemme frem Årets Planteinnredning igjen. Det vil bli sendt ut link til et stemmeskjema til alle medlemsbedrifter,
samt at det vil legges ut på vår Facebookside.

Lykke til!

Bidrag 1.

I samarbeid med arkitekt så har skap et grønt og frodig lokalet hos denne kunden. Ønske var et frodig, grønt miljø både for de ansatte og for kunder.  Fine sitteplasser, bed langs gulv,med stilig belysning gir plantene det lille ekstra, planter i sittebenk samt plantevegg.

Bidrag 2.

Växtinstallationen på Hammarbadet i Göteborg har producerats av Statens konstråd och skapats genom ett unikt samarbete med konstnären Maíder Lopez. Fotona är tagna av Ricard Estay.

Hammarbadet som ligger i området Hammarkullen i Göteborg, var för några år sedan rivningshotat men räddades av kommunen efter protester från invånarna. Med stöd från Statens konstråd skapades sedan ny inredning i form av denna växtinstallation som är ett samarbete med och konstnären Maíder Lopez.

Installationen består av över 100 krukväxter som har placerats i olika formationer längs fönstren. Krukorna löper på ett specialdesignat rälssystem och kan flyttas runt efter tycke och smak. Utsikten via de stora panoramafönstren har varit viktig för simhallens besökare, men det har även varit ett problem med för mycket insyn. Idén att använda krukväxter till installationen väcktes av besökarnas relation till skogen i området. Växterna skapar avskildhet samtidigt som det naturliga inslaget behålls. Hammarbadets besökare får på så sätt fortfarande utsikt över vacker grönska.

Bidrag 3.

Kunden ville här ha en flexibel rustik avskärmning, valet blev DP Rut

Krukorna och ljudabsorbenterna går enkelt att flytta hur som helst

Övriga krukor snygga och rustika, Craft

Växterna gärna lite Bonsai inspirerade eftersom det är ett Japanskt företag.

Bidrag 4.

Hos kunden går inredningen i resandets tecken, med det skandinaviskt naturnära och med exotiska inslag där basen finns i den trendiga Strelitzian genomgående i tapeter och växtinredning. Målsättningen för kunden var att skapa en dynamisk och flexibel arbetsplats med en mångfald av rum och stämningar.

Bilderna visar den delen av installationen där temat med Strelitzian är mest påtaglig.

Bidrag 5.

Cocktail Bar IMA

Med en fantastisk vy över centrala Stockholm ligger den nya takbaren IMA som kronan på verket som en del av TAK med flera restauranger och barer genomgående inspirerat av japansk design, smak och stil. Inrednings design av Atmosfär By Attar.

Denna speciella lokal högst upp med massor av ljus men bara enkelglas och lite värme ger både utmaningar och möjligheter. Vi har utgått från förutsättningen att det skall vara frostfritt och jobbat med ett växtmaterial som skall kunna trivas och utvecklas. Citrus,Ormbunkar och just nu blommar vita Camelia, mm. Utomhusdelen skall kompletteras med en stomme av barrväxter som kompletteras med Vita Agapanthus. Entren nere vid gatan kommer ha olika typer av växter vid olika årstider på bilden Enkiantus i höstskrud.